Arsu Anaokulu olarak, çocuklarımıza sunduğumuz eğitimin her aşamasında müzik kullanıyor ve onların sanatla büyüyen bireyler olmasını sağlıyoruz. Sevgi, şefkat, saygı ve sanatla yoğrulan eğitim sistemimizde, çocuklarımızın, doğayla iç içe olmasına gayret ediyoruz. Öğrenmenin zorunluluk değil, bir zevk olduğu bilincine sahip çocuklar yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz.

Kindermusik Özel Eğitim Programı

Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Amerika’da 1960 yılından bu yana uygulanan uluslararası bir özel eğitim programı olan Kindermusik, tüm okulumuz sınıflarında uygulanıyor.

Uluslararası Kindermusik programı kapsamında, çocuklarımızın hem fiziksel hem de bilişsel yeteneklerini geliştiriyoruz. Onların duygusal, sosyal ve sözel yönlerine katkı sağlıyor, psikomotor gelişimlerini hızlandırıyoruz.

Kindermusik sınıflarında uyguladığımız program sayesinde çocuklarımızın sosyal becerilerinin gelişmesini sağlarken, onların problem çözme ve matematik öncesi becerilerine katkı sağlıyoruz. Program dili olarak İngilizce kullanıldığından, çocuklarımızın dil becerileri de erken yaşlardan itibaren gelişiyor.

Müzik ve Sanat Eğitimi

Arsu Güzel Sanatlar Anaokulu olarak eğitim sistemimizde, müzik ve sanat ağırlıklı program uyguluyoruz. Bu kapsamda, müzik başta olmak üzere dans, drama ve el sanatları gibi eğitim dallarında bütüncül bakış açısıyla hareket ediyoruz.

Okulumuzda çocuklarımızı müzikle karşılıyoruz, her tür etkinlik ve programda müzik bize eşlik ediyor ve yine çocuklarımızı müzikle uğurluyoruz. Hem bir sanat hem de bir öğrenme aracı olan müziği kullanarak, çocuklarımızın sağlam temeller üstünde gelişmesine olanak tanıyoruz.

Oyun Grupları

Oluşturduğumuz oyun gruplarında açık uçlu oyunlar, oyuncaklar ve sembolik oyunlarla çocukların hayal güçlerinin gelişimine ve becerilerinin artmasına imkân sağlıyoruz. Onları yönlendirmeden ve sınırlandırmadan soyut düşünme yeteneğine sahip bireyler olmalarına katkı sağlıyoruz.

Profesyonel Eğitim Kadrosu

Eğitim kadromuz, hepsi alanlarının uzmanı olan profesyonel ve donanımlı eğitmenlerden oluşuyor. Teorik bilgi ve pratik uygulama konusunda uzman olan eğitim kadromuz, çocuklarımızın her anlamda yanlarında yer alıyor ve onların araştıran, keşfeden ve bilginin kaynağına inen bireyler olmaları için çaba harcıyor.

Elementer Eğitim Sistemi

Okul öncesi eğitimde büyük önem taşıyan elementer sanat eğitimini okulumuzun tüm sınıflarında uyguluyoruz. Bütüncül yaklaşıma sahip olan bu sistemle müzik ve dans eğitimi, drama uygulamaları, el beceri çalışmalarını sürekli uyguluyor, çocuklarımızın motor becerilerini üst seviyede kullanmalarını sağlıyoruz.

Yine kurumumuz bünyesinde resim çalışmaları, kolaj, marangozluk, mekanik, hamur yoğurma, yemek yapma gibi el becerilerine yer veriyoruz. Çocuklarımızın sosyalleşmesi ve akranlarıyla ilişkilerini yönetebilmesi adına oldukça önemli olan serbest zaman etkinlikleri aracılığıyla kendilerini tanımalarına ve öz saygılarını kazanmalarına imkân sağlıyoruz.

Uygulamalı Veli Eğitim Programı

Çocuğun gelişimi ve eğitimi adına en büyük öneme sahip olan velilerimizle birlikte UVEP yani Uygulamalı Veli Eğitim Programı’nı uygulayarak, farkındalıklarını artırmaya çalışıyoruz. Bu eğitim programını her ay periyodik olarak ve tamamen ücretsiz gerçekleştiriyor ve çocuk gelişimi üzerinde ebeveynlerin rollerine değiniyoruz.

UVEP kapsamında, çocuk gelişimi, eğitimi ve ebeveynlik gibi farklı konular üzerinde farklı konuklarla konuşuyor, tartışıyor ve uygulamalı örneklere yer veriyoruz. Bu programlardaki ana hedefimiz, çocuklarımıza en doğru katkıyı nasıl vereceğimizi belirleyebilmek.

Arsu Çiftlik

Kutluca köyünde yer alan çiftliğimizle, çocuklarımızda Permakültür bilincinin yerleşmesine ve gelişmesine katkı sağlıyoruz. Özü itibari ile “dünyayı ve de insanı daha fazla gözet ve fazlasını paylaş” ilkelerine dayanan bu kültürün oluşabilmesi adına çocuklarımızla birlikte hareket ediyoruz. Çocuklarımıza doğayla bağ kurabilmeleri, kaynaklarını korumayı öğrenmeleri ve geri dönüşümün gerekliliğini anlamaları gibi konularda katkı sağlamaya çalışıyoruz.