“Kalbi eğitmeden aklı eğitmek, eğitim değildir…”

Aristoteles

“Bir çocuğun yaşam yolculuğundaki en önemli evre hayatı sevmekle başlar. Kendini, tüm yapabildikleri ve yapamadıklarıyla olduğu gibi sevebilen çocuk, hayatı da olduğu gibi sever ve değiştiremediği koşullarıyla onu kabul eder. Anne karnından itibaren sevgi ve şefkatle beslenen, saygıyla karşılanan ve sanatla yoğrulan çocuk, her şeyin özünden fışkırdığı doğada, tüm elementlere temas ederek geliştiğinde, yüksek bir farkındalığa erişir. Bu farkındalık, çocukta hayret ve hayranlık duygusunu yaratır. Ona ömrünün sonuna kadar gerekli olacak içsel motivasyonu ancak bu hayranlıktan doğan keşfetme arzusu verir.

Yüreğinde bu hayranlığı ve bu sevgiyi besleyen çocuk için öğrenmek bir zorunluluk değil, bir zevktir. Bize göre evren, dünya, uzay ve var olan her şey hayranlık verici bir mucizedir. Her gün doğan güneş, bastığımız toprak, içtiğimiz su ve gökyüzündeki yıldızlar keşfedilmeyi bekleyen mucizelerdir. Ve büyük keşifler hayatı mucize olarak gören kaşifler tarafından yapılmıştır.”

Ani Arsu
Arsu Anaokulu Kurucusu

1982 yılında İstanbul’da doğan Ani Arsu, müzikle beş yaşında piyano ve koro aracılığıyla tanıştı. Babasıyla başladığı müzik eğitimine, Levon Eroyan’la piyano çalışarak devam etti. İlk konserini sekiz yaşında veren Ani Arsu, piyano eğitimini ilerleyen yaşlarında Prof. Jirayir Arslanyan’la sürdürdü.

1998’de katıldığı Sirvart Karamanuk Şan Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü ve akabinde Kevork Tavityan şefliğindeki Sayat Nova adlı koroya solist olarak davet edildi.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde Klasik Filoloji alanında tamamladıktan sonra, 2005 yılında MİAM’da (Müzik İleri Araştırmaları Merkezi) Dr. Paul Whitehead ile Müzikoloji üzerine yüksek lisans eğitimine başladı. Aynı zamanda Lynn Trepel ile şan çalıştı. Aynı okulda kompozisyon alanında yüksek lisans eğitimini almakta olan A. Çağlar Arsu ile tanışıp hayatlarını birleştirerek Arsu Güzel Sanatlar Akademisi’ni kurdu.

Müzik eğitimi ve pedagojisi üzerinde çalışarak Thames Valley University, Piyano Öğretmenliği lisans diplomasına sahip oldu.

0-6 yaş müzik eğitimi ve nöropsikoloji üzerine araştırmalar yapmakta olan Ani Arsu, MİAM’da Müzikoloji ve Müzik Teorisi üzerine doktora eğitimini sürdürmektedir.